Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Алиа Модел - Завръщане към корените в новия си календар

27.11.2017


Алиа Модел - Завръщане към корените в новия си календар

Завръщане към корените - Български етно мотиви, женска сила и щипка магия в календара на агенция Алиа моделс за 2018г. Българката се слави като една от най-красивите жени по света, и това не е случайно. Всяко момиче е бъдеща Жена, бъдеща майка, домакиня, тя е богиня, пазителка на семейното огнище. Тя трябва да се уважава и обича като богиня. Алиа моделс ни припомнят за силата на българската жена с календара си за 2018 година с кадри на Костадин Кръстев – Коко.

Календарът е с 5 снимки, като 4 от тях са за всеки сезон от годината. Снимките са правени в екстремни условия и при много високи температури. Идейно фотосите правят далечна препратка към ритуалите на кукерите, въпреки, че в националните традиции няма жени кукери. Календарът на Алиа моделс оставя усещането за силни жени, жени войни, които могат да победят във всяка битка. Момичетата танцуват, почти изпадат в транс, и използват женската си енергия да се борят и с тъмните сили.

Стайлингът е дело на Ирена Иванова, победител на 9-то издание на националния конкурс за млади дизайнери "Моден Възход" България 2016 с дизайн на тема „Постапокалиптична България”. За визията на моделите на агенцията, тя е избрала елементи от български традиционни носии в комбинация с трабъл мотиви. Цветовете са най-вече бяло, зелено и червено, а материите са изцяло от българска вълна. Момичетата носят шапки за танци, които са избирани от различни райони на страната. Моделите са боси като нестинарките, които минават през огъня. Позите са едновременно фешън и динамични, но визията им се балансира с феерично разветите материи. Гримът е дело на салон Маскара - засилен, най-вече в областта на очите, както индианците и ацтеките се маскират като животни, за да придобият сила.

На корицата на тазгодишния календар са ВИП лицата на агенцията - Кирилка Христова, собственик на Алиа моделс, и Деян Христов – многократен носител на титлата Мистър България. Тя е в бяло – силен, чист и справедлив цвят. Единственият мъж модел в Календара за 2018г. е в контрастни на жените одежди – гол до кръста, с червен пояс и черни потури. Кирилка Христова носи на главата си най-високата шапка, символ на движещата сила, жената- закрилник, пример за отстояването въпреки всички препятствия. Деян Христов, със своята аполонска красота и сексапил, е обърнал поглед към жената до него, както мъжът трябва да гледа своята жена като богиня. Казват, че мъжът е глава на семейството, но жената е вратът, и дава посоката на движение. Затова и неслучайно на корицата жената е хванала мъжа за пояса, и заедно могат да сътворят чудеса, независимо от всичко.

Чаплин е казал, че жените нямат недостатъци, те имат особености. И когато жената се чувства добре в кожата си, приема външните си недостатъци, тя се харесва и обича. Това е и посланието на Календара – жените да преоткрият естествената си красота и вътрешната си сила, жената- войн в себе си, и да продължат да печелят ежедневните си житейски битки с много любов.

Георги Ангелов
Администратор
  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg