Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Glamour - чар и обаяние за жените, които искат повече

27.08.2008


Glamour - чар и обаяние за жените, които искат повече

Etere ще очарова своите клиенти за сезон есен/зима 2008/2009 г. с комбинация от въздействие, очарование, луксозен магнетизъм и спортен ефект. "Glamour" носи заряда на 20-те и 30-те години на миналия век.

Облеклата отново са насочени към деловата жена и са разработени за всички аспекти от нейното ежедневие - деловата обстановка и свободното време. Специалното предложение през този сезон са луксозните дрехи за специалните вечери.

За спортния тип дами пък е разработена специална линия, допълваща техния свободен дух. За колекция есен/зима 2008/2009 г. е характерна мъжката визия и тъмните цветове. Тези елементи придават изключително делови вид и изискан стил.

Облеклата са предназначени за дамите, които искат да покажат строгост и професионализъм. Едновременно с това се използват елементи, подчертаващи женствеността. Панделките, бродериите, дантелите, блестящите материи и игривите ръкави създават усещане за недостижимо очарование. Характерни са изчистените форми и минимализмът.

Друга крайност са обемите и плисетата, взети назаем от 20-те години на миналия век. Ръкавите са изключително интересни. Срещат се във варианти 3/4, буфан, реглан или бишоп. Широко застъпени са сатенираните повърхности, 3D ефектите, жакардът и блясъкът. Костюмите са в типичния мъжки стил.

Цветовете в пипит и черно - синоним на съвременната градска униформа, подчертават строгия стил като изключителен колорит създава цветът на сияйна роза. Допълнение към деловия костюм този сезон е ризата в класически стил, разчупен от панделки, дантели и нервюри. Сребърно и лунен цвят придават нежна мекост на строгите цветови гами. Деловият вид е подчертан и от мъжкия тип елече, навлизащ все по-широко в дамския гардероб.

За саката са характерни късите и вталени силуети, като Etere залага на цветните хастари. За романтичните дами колекцията предлага сако с обла якичка и панделка на гърба. За свободното време пък са разработени сака с по-мека визия, обогатени с декорации в гърба, дантели и панделки.

За първи път дизайнерите на Etere са обърнали внимание на вариантите на панталони и поли, предназначени за различните типове женски структури. Панталоните са дълбоки, с разкроени крачоли - класически тип, подходящи за дамите с по-пищни форми или тип "цигара", стоящи изключително елегантно на стройна фигура.

Полите също са прави с висока талия, подчертаващи тялото или разкроени, създаващи усещане за ефирност и свобода. Роклите остават на изключителна почит и през следващия сезон.

Etere акцентира върху вариации на малката черна рокля в стил Шанел. Силуетите са обрани по тялото с дължина, варираща около коляното, придаващи усещане за зряла женственост. Обогатени са с много допълнителни колани в талията. Интересно предложение е и разкроената рокля, обогатена с набори и плисета.

Изненадващи в Glamour са връхните дрехи, вариращи от къси спортни якета до шлифери и манта. Те са разработени от интересни материи като колекцията предлага варианти от висококачествени кожи с или без косъм, жакард, хай-тек материи със сребърно покритие, вълна с лъскаво покритие. Интересна визия придават ръкавите с допълнителен обем, множество капси, лурексови нишки и интересни колани. Колорит създават плисета в долната задна част на мантата.

За спортните натури Etere предлага своята линия, подчертаваща свободния им дух. Дизайнерите балансират между традиционното функционално и спортно - елегантното. Облеклата са опростени и стилизирани. Материите и силуетите са семпли и естествени. Основната цел е да се постигне ефект на удобство и функционалност чрез изчистени линии.

Разработени са варианти на тесни сака и панталони, блузони от плетива. Преобладаващи са тъмните тонове - синьо в различни вариации и сиво. Наситени и интензивни нюанси намекват усещането за решителност.

Подчертаващ акцент придават живите тонове, приятно оранжевото създават настроение на енергичност. Гладки структурни повърхности, меланжирана вълна и компактен стреч създават допълнително усещане за комфорт. Декорациите от екокожа съживяват спортните облекла от "очарователната" колекция. Характерни за спортната линия са памукът, вълната, тафтата с метална нишка, трикотажът и плетивото. Памукът е третиран и гланциран, което прави повърхността лъскава и сатенирана.

Съчетанието на материи е изключително актуално - памук с вълна, гланцирано с меланжирано, гладки материи с пухкави и топли плетива.Специално предложение на Etere за сезон есен/зима 2008/2009 г. е луксозната линия, разработена за първи път от марката.

Облеклата, предназначени за специалните вечери, ще бъдат пуснати на пазара през декември като своеобразен жест за коледните и новогодишните празници. Отново доминиращ е черният цвят, взет назаем от смокинга и роклята на Шанел, обогатен с цвят на луна и касис.

Особен акцент е поставен върху женствеността, подсилена от голи рамене, отворени деколтета и бюстиета. Водещи елементи са ефирността, прозрачността и блясъкът. Ослепителността се подчертава със сатен, лурекс, декоративни елементи. Панделката отново е широко използвана като елемент на женския каприз.

Луксозните облекла от колекция Glamour са предназначени да направят всяка жена незабравима. Лице на марката за сезон есен/зима 2008/2009 г. е Светослава Лозанова. Българката живее в Милано, където беше направена и фотосесията за каталога на "очарователната" колекция.

"За първи път правя фотосесия за българска марка и се радвам, че това е именно Etere. Направих снимките много лесно и естествено, защото харесах дрехите и се чувствах много добре в тях", споделя Светослава.

Снимките за каталога направи нашумелият през последната година фотограф Николай Борисов. Неговото име е познато в италианската модна столица, но от скоро започна да се изявява и в България и сериозно да конкурира най-прочутите модни фотографи в страната.

Гримът на Светослава е дело на Калина Вачкова, която разкрасява известни телевизионни водещи в италианските телевизии.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg