Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Подгответе се за есента с новия брой на Coiffure Beauty

27.08.2008


Подгответе се за есента с новия брой на Coiffure Beauty

Слънцето все още грее ярко и дърветата са облечени в жизнерадостни зелени премени, но така или иначе трябва да признаем факта, че есента пристига.

Изисканост и стил е новото предложение Мартин Хубенов - Мърфи, коафьор на годината за България, излъчен от списание Coiffure Beauty. Това е една бърза и лесна прическа, която е и много ефектна.

Косата се подготвя като се навива с маша. Отзад над тила се хваща една опашка, за да се направи фундамент, към който се закрепват подплънките. Вече завършената прическа се напръсква обилно с лак и се фиксира.

Идеите за прическата са въпрос на виждане - може да се пуснат кичури отстрани, които да внесат асиметрия, може косата да е по-изправена или по-къдрава от едната страна.

На страниците на списанието можете да прочетете интервю с артистичния директор на "Мозер-Ермила" Ахим Дикгисер. "Креативност и стил" е мотото на коафьора, създал стила на холивудски звезди като Миша Бъртън и на модели на Диор, Шанел, Хюго Бос и много други.

Предложения от Мариус Мейд, Австралия и колекцията "Блещукащи лъчи".

Според Маурис Мейд основното в колекцията е да подчертаем естественото излъчване с помощта на "блещукащи" цветове.

Terry Cavel&Clipso Artistic Team от Великобритания с авангардната колекцията Equal. Шокиращо съчетание между екстравагантен грим, тоалет и прическа.

FiftyFour by Mahogany, Великобритания.

Вдъхновението на Colin Greaney за тази колекция се крие в сцената и декорите на известния през 1976 в Ню Йорк клуб "Студио 54". Колекцията, озаглавена FiftyFour не е замислена като ретроспекция на образите от 70-те, а като визия и идея за момичетата на 2008 г. в атмосферата на "Студио 54".

От огненочервено до изкусително русо - Колин вярва, че тези момичета не биха имали проблем да бъдат допуснати отвъд червеното въже на култовия клуб.

***

Грижа за косата: Себореята, въпроси и отговори.

За да не се стигне до отчаяни погледи пред огледалото, направете възможното да я избегнете.

За мода: Диктатор: Вивиан Уестууд- бабата на пънка.

Напоследък Вивиан предизвика скандал сред модните специалисти с неприлични надписи върху тениските, с които облече моделите си, а пък издевателството върху косите им нарече "нов стил"...

Тенденции: Дан Пол Флорес - вълшебникът зад кулисите.

Дан Пол Флорес разбуни духовете на пролетното издание на Арена на красотата. Той нямаше как да остане незабелязан - неуморен в работата си, с много татуировки, пиърсинг и закачлива шотландска поличка.

Американците от Wet'n'Wild откриват в него идеалното рекламно лице - професионален артист с над 20 години опит зад гърба и имената на куп холивудски знаменитости в бележника. Сред почитателите на козметичната марка са Клеър Дейнс, Аврил Лавин, Ашли Симпсън и Анджела Басет. Голям принос за това има свежият Дан, няма как да е иначе.

Есенен вятър: Новата мода може да се охарактеризира само с една дума "драгоценност". Думата е наглед старинна, но и модата е такава - едно шлифовано ретро.

Аксесоари: Весели квадрати. Миналата година карето беше в списъка на модните атрибути. Сега обаче специалистите очакват то да се превърне в истински писък.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg