Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Космосът вдъхнови индийски дизайнери

27.10.2008


Космосът вдъхнови индийски дизайнери

Извънземни и астронавти дефилираха по подиумите в рамките на Седмицата на модата в Индия дни преди страната да изстреля първия си орбитален лунен апарат "Чандраян-1", предаде Ройтерс.

Дизайнерът Прашант Верма споделя, че много се е вълнувал при представянето на футуристичната му колекция в неделя, знаейки че броени дни по-късно ще започне първата индийска непилотирана мисия до Луната. Верма не се притеснява, че тоалетите му, наподобяващи скафандри, могат да се сторят на хората неподходящи за носене.

"Това дали една дреха е подходяща за обличане зависи от начина, по който я възприема публиката", е споделил младият дизайнер след представянето на колекцията му пролет/лято 2009 г. Моделите на Прашант Верма дефилираха с тоалети с изрисувани върху тях планети и украсени с кристали "Сваровски".

Много от манекените бяха обвити в електрически жици. Ревюто на дизайнерите Хемант Сагар и Дидие Лекоане бе повлияно от темата за Марс. След моделите, преминаващи по подиума облечени във флуоресциращи дрехи, които изглеждаха като от друг свят, тичаше момче, покрито със зелена боя. Моделите и на двете ревюта излизаха на сцената на фона на обратно броене при изстрелването на ракета.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg