Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Руската култура и история в колекция на Лагерфелд

28.11.2008


Руската култура и история в колекция на Лагерфелд

Московската колекция на световноизвестния дизайнер Карл Лагерфелд от модна къща "Шанел" обещава да се превърне в сензация, твърди ИТАР-ТАСС. С дефилето ще завърши календарът на световната мода за тази година.

На 3 декември в Париж в рамките на превърналите се в традиция междусезонни дефилета на "Шанел" Карл Лагерфелд ще представи най-новата си колекция "Париж - Москва".

Руската култура винаги е била близка на модна къща "Шанел". Още Великият княз Дмитрий Павлович открива за основателката му Габриел Шанел разкоша на руския императорски двор, особено яркият и многообразен руски стил. Под това влияние в колекцията на "Шанел" се появяват рубашки, шевици, кожени наметки. Руското влияние се усеща и в по-нататъшното творчество на Коко Шанел, тъй като сред приятелите й са живеещите и работещи във Франция Сергей Дягилев, Игор Стравински, Серж Лифар.

Познавач и ценител на руската култура е и Карл Лагерфелд. В неговото творчество могат да се видят образи и линии на руския конструктивизъм. Дизайнерът с невероятно изящество използва декоративни и хералдически символи, присъщи на руската култура и история. Междусезонните дефилета са създадени от Карл Лагерфелд през 2002 година. Тяхната цел е да се покаже уникалността на модна къща "Шанел" както в създаването на нови образи, така и в майсторството на специалистите на дома по отношение на тъканите, кожата, перата и другите стандартни и нестандартни материали.

През последните 6 години колекциите от този цикъл бяха посветени на мегаполиси като Париж, Токио, Ню Йорк, Монако, Лондон. Тази година към списъка ще бъде прибавена и Москва. БТА

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg