Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Лилавият цвят виновен за финансовата криза

08.12.2008


Лилавият цвят виновен за финансовата криза

Все повече публични личности в Италия отказват да носят модния лилав цвят, тъй като според стари поверия той носи нещастие. Или с други думи, суеверието надви модата, коментира вестник "Стампа". Модният лилав цвят е един от доминиращите в облеклото на френската първа дама Карла Бруни.

Мнозина твърдят, че сегашната финансова криза в света е резултат именно от господството на лилавото в модата.Открай време се смята, че лилавият цвят е като урочасващ в операта и театъра, така че по време на театрални постановки в Италия суеверните никога не се обличат в лилаво.

Тези дни в интервю за италианското издание Chi известната журналистка Барбара Паломбели призна дори, че съпругът й - бившият кмет на Рим Франческо Рутели, е забранил категорично на семейството си да носи лилаво.

Телевизионният водещ и режисьор от националната телевизия РАИ Микеле Гуарди също е наложил вето в програмите му да се явяват хора в лилаво.Президентът на футболния клуб "Каляри" Челино пък поиска от съдията в мач на отбора му да пусне в игра червено-бяла топка, а не жълто-лилава, както беше предвидено.

Режисьорът Франко Дзефирели още разказва как голямата Елеонора Дузе е починала на сцената, облечена в лилаво. Според писателя Умберто Еко обаче именно суеверието носи нещастие.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg