Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за жени  »  Преглед

Трикове как да оформим веждите си красиво

08.07.2008


Трикове как да оформим веждите си красиво

Оформянето на веждите е почти като наука. За радост, тя може да бъде усвоена от всяка жена, а положените усилия няма да бъдат напразни, тъй като красивата форма на веждите придава изтънченост на външния вид.

Преди да хванете пинцетата, трябва да сте обмислили желаната форма. Не е задължително тя да бъде същата като на най-добрата ви приятелка! Не робувайте сляпо и на модните тенденции! Най-важното е добре да се вгледате в лицето си и да съобразите дали избрана форма ще ви отива.

Обмисляйки оптималната за вас форма на веждите, е добре да спазвате определени правила:
- Вътрешните краища на веждата трябва да се намират на една линия с вътрешния край на окото.
- Дъгата на веждата трябва да повтаря (поне приблизително) очертанията на горния клепач.
- За да определите оптималната дължина, трябва мислено да продължите линията на долния клепач до нейното пресичане с веждата.
- Избягвайте да оскубвате твърде много косъмчета в долната част на веждите - в противен случай ще се сдобиете с две "запетайки", които ще ви придават постоянно учуден вид.

Съществува и оптимална последователност от действия за оформяне на веждите.

  1. Добре разрешете веждите и им придайте естествена форма с помощта на стара четка за грим или специален гребен за вежди.
  2. Използвайте само чиста пинсета с добро качество. В противен случай рискувате само да откъснете косъмчетата, а не да ги изтръгнете. А това може да доведе до инфекция.
  3. Не бързайте. Оскубвайте само по един косъм. Хванете здраво косъма и го издърпайте по посока на неговия растеж.
  4. Започнете от областта над носа. Ако там растат "безпризорни" косъмчета, те трябва да бъдат отстранени. Това се прави не само от естетични съображения. Докато оскубвате косъмчетата от тази част, ще свикнете с болезнените усещания и по-нататък болката ще бъде по-поносима.
  5. Ако понасяте трудно болка, купете си леко обезболяващо средство (гел), което се нанася няколко минути преди процедурата.
  6. Оскубването на веждите продължава от вътрешната им част към външната.
  7. След приключването на процедурата внимателно се погледнете в огледалото дали сте постигнали идеалната симетрия.
  8. Накрая поставете върху веждите лед, завит в кърпа. Това ще намали зачервяването.Ако искате да си оформите веждите по определен повод (празник или тържествено събитие), по-добре го направете предварително - поне един ден по-рано. В противен случай рискувате да си развалите настроението, заради зачервената кожа.
  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg