Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Унгаро и Кензо представиха колекциите си в Париж

30.01.2009


Унгаро и Кензо представиха колекциите си в Париж

Модните къщи "Емануел Унгаро" и "Кензо" представиха колекциите си прет-а-порте за мъже за зимата 2009-2010 г. в Париж, съобщи Франс прес.Особено място в колекциите е отделено на панталона."Той е много тесен и къс, под него се виждат високи обувки или ботуши", заяви дизайнерът Франк Бокле, създал колекцията за "Емануел Унгаро".

Панталоните са с ниска талия и са носени в комбинация с блузи, класически сака или якета. "Просто исках да скъсам с каноните на елегантността и да ги модернизирам", отбеляза Бокле.

В колекцията му, предназначена изключително за мъже със слаба фигура, преобладават сивото, черното, като някои акценти са във виолетово и цикламено. Дизайнерът от Сардиния Антонио Марас представи първата си колекция за мъже за "Кензо". Марас, който обикновено отговаря за колекциите за жени, този път се е вдъхновил от Русия.

Представени бяха панталони, вкарани в ботуши, и носени в комбинация с дебели пуловери с украса от бродерии с флорални мотиви. Колекцията включва също облекла, украсени с капси, които образуват геометрични форми. Преобладаващите цветове са сиво, черно, кремаво бяло, бледо синьо, акцентите са в жълто, тъмночервено, синьосиво.

Бяха показани и палта, под които се виждат сака и пуловери. В колекцията на лейбъла "Смалто" елегантността, свързана с носене на костюми, е изоставена и са предпочетени суичери от кашмир и дебели вълнени пуловери.Мъжът в колекцията на "Смалто" вече не е едновремешният съблазнител, харесван от Жерар Депардийо и други знаменитости в света на шоубизнеса. Облеклата не бяха представени в рамките на дефиле, а бяха изложени в затворено помещение.

Дизайнерът Даи Фудживара за "Исей Мияке" пък представи плетени облекла. "Опитваме се да предложим нещо различно", заяви говорителка на модната къща.Колекцията включва също широки сака, съшити от отделни парчета плат, и вълнени палта. БТА

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg