Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Кoжената шапка е абсолютен хит

22.01.2009


Кoжената шапка е абсолютен хит

От лисица, астраган, чинчила или визон, кожената шапка е един от емблематичните символи на лукса, пише viewsofia.com

За разлика от останалите кожени детайли в облеклото, като маншети, яки или нервюри, тя е един от иконичните елементи на вечната женственост, подсещащ ни директно за Ана Каренина или за Лара от "Доктор Живаго". Връща ни назад във времето, прави ни малко носталгични, но истината е, че кожените шапки в момента са абсолютен хит.

Anna Molinari, D&GAnna Molinari (за Blumarine) предложи този сезон кожени шапчици като черешки върху торта в комбинация с анималистични палта и ботуши в стила на 60-те. За разлика от нея, D&G с присъщата им ирония си ги представиха в XXL версия от кожа с дълъг косъм и с грамадни ушанки отстрани в комбинация с ризи и поли от тартан в английски стил.

Comme des Garcons, Jean Paul Gaultier

Comme des Garcons ги ушиха шантави и ярко оцветени и допълниха с кожените шапки прелестните си романтични пънк рокли. Въпреки глобалното затопляне и протестите на еколозите, кожените шапки са един от най-емблематичните аксесоари тази зима.

Ярко, много ярко червено червило е най-добрата комбинация за такъв тип шапка. Когато една солидна част от лицето е закрита, върху оставащата пред погледите част трябва да има акцент. Ето защо е задължително да се избере едно от двете - очи или устни, които да се подчертаят, и то максимално.

Кожените шапки имат свойството да придават топлина на лицето, като този ефект може многократно да се подсили с грим в стила на 80-те. Добър матов фон дьо тен, подчертани в розово скули и силно гримирани в нюансите на кафявото и сивото клепачи.

Кейт Мидълтън

Що се отнася до косата под шапката и нейният вид, Кейт Мидлтън, бъдещата английска принцеса, дава чудесен пример този сезон - пусната коса с поддържан цвят и по-обемна в краищата стои много добре, особено ако цветът на кожата и самата коса са близки по нюанс. Иначе, ако трябва да изведем правило, то е: визон за русото и лисица за кестенявото!

Ние няма да се поколебаем и ще си купим по една шапка от кожа с косъм. И няма да я сваляме в офиса или в ресторанта, както евентуално изисква протокола. Първо, е шик, и второ - по-добре да не рискуваме със сплесканата отдолу коса. Някой трендове топлят, но и носят своя риск.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg