Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Европа и Изтока в колекцията пролет-лято 2009 на Жана

06.02.2009


Европа и Изтока в колекцията пролет-лято 2009 на Жана

Колекцията пролет-лято 2009 на Жана Жекова е повлияна едновременно от европейски и източни модни тенденции. Тя представя различни като емоция официални тоалети. Динамичната палитра на облеклата се простира предимно върху коприна, дантели и ръчно рисувани материали.

Стилистката и този път залага на много висок клас материи като деветдесет процента от роклите тази година са от луксозна италианска коприна.Първата рокля от ревюто загатва новата линия, към която се насочва Жана Жекова - много модерна и като силует и като материя. Един наистина различен поглед на дизайнерката, станала известна като майстор на официалните тоалети.

Следват типичните за стилистката дълги рокли в бонбонени цветове като тюркоазено синьо и циклама. Те са любими на най-младата аудитория.Дизайнерката показва също серия от тоалети в черно и бяло, направени с изключителна прецизност и характерна линия.

Класическата цветова комбинация черно и бяло този път е разиграна майсторски в съвсем нова визия. Изненада в някои от официалните облекла са големи вътрешни джобове върху силно разкроена и свободна линия. Присъстват и къси коктейлни рокли с бюстие в горната си част и силен набор в долната за повече разкош.

Аксесоарите за пролетното представяне са големи копринени цветя падащи около раменете, колани с цветни детайли и високи ръкавици. Ефектно бижу завършва концепцията на изисканите тоалети, като създава възможност и за повече въображение.

Бижутата този сезон са големи и пищни, допълващи чудесно семплия и изчистен силует на някои от облеклата. Музата на колекция пролет-лято 2009 е новото модно откритие Елена Станулова.

Красавицата за първи път се изявява като модел във фотосесията за Жана Жекова в компанията на известната си майка - актрисата Искра Радева.

За финал на предсавянето стилистите Джулия Ангелова и Васил Атанасов създадоха специално за Жана Жекова уникална визия за всички модели.Нарича се "Simple beauty". Съгласно всички световни тенденции именно такава визия ще бъде най-актуална през идната пролет.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg