Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Жените обичат високите токчета 51 години

20.02.2009


Жените обичат високите токчета 51 години

След диамантите, обувките с високи токчета са най-добрите приятели на жените. Резултатите от британско изследване показват, че любовта на дамите към този тип обувки продължава цели 51 години, пише в. "Дейли телеграф".

Специалистите са установили, че решението на жените да се откажат от любимите си високи токчета и да преминат към ниски е почти толкова трудно, колкото и решението за излизане в пенсия. Докладът "Високи токчета", изготвен по поръчка на модния магазин "Дебънамс", показва още, че височината на токчетата, които жената избира, е отражение на успехите и спадовете в живота й, и се променя в различните периоди - от тийнеджърството, през майчинството до зрялата възраст.

Височината на токчетата се покачва от 2,5 сантиметра в тийнейджърските години до рекордните 13,5 сантиметра на 23-годишна възраст. Обувките с високи токчета са неизменна част от гардероба на 20 и 30-годишните жени. Лек спад във височината, който вероятно съвпада с годините на майчинството, се наблюдава около 35-годишна възраст.

В края на 30-те и до средата на 40-те си години жените градят кариера и отново се качват на по-високи токчета. Нов спад се наблюдава в края на 40-те и в началото на 50-те. Средно на 63-годишна възраст жените се връщат към стартовата височина на токчетата от 2,5 сантиметра.

Данните от проучването сочат, че любовта на нежния пол към високите токчета започва на 12 години и приключва на 63 години. Психологическият ефект от отказването от любимите обувки може да е толкова травмиращ, колкото и решението за излизане в пенсия.

"За жените отказът от високите токчета означава да признаят публично, че са остарели и те искат да забавят този момент колкото се може повече", обяснява Ед Уотсън, говорител на "Дебънамс".

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg