Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Kризата погна и Лондонската седмица на модата

23.02.2009


Kризата погна и Лондонската седмица на модата

Започващата днес 25-а Лондонска седмица на модата ще мине под знака на най-лошата рецесия от десетилетия, съобщи Асошиейтед прес. Както в предишни години, дефилетата ще бъдат последвани от нощни партита, но наблюдателите очакват този път настроението да бъде по-миньорно.

Лондонската седмица на модата не е толкова влиятелна, колкото сходните форуми на модата в Ню Йорк, Париж и Милано. Комбинацията от няколко големи фигури на модата и изнервени по-малко известни дизайнери обаче позволи на Лондон да си изгради репутация в света на модата.

С най-голям интерес се очакват дефилетата на Вивиан Уестууд, Бети Джаксън, Никол Фархи, Кристофър Кейн, Пол Смит и Луела Бартли. Бартли е бивша журналистка. Тя черпи вдъхновение за колекциите си от лондонската музикална сцена и бе обявена за британски дизайнер на 2008 г.

Известна е и с това, че отделя специално внимание на ръчните чанти и на други аксесоари. Модните експерти за пореден път ще търсят нов талант, готов да изкачи върховете в света на модата. Лондонската седмица на модата е дала начален тласък в кариерата на топ дизайнери като Стела Маккартни, Джон Галиано и Аликзандър Маккуин. Александра Шулман, редакторка на британското издание на "Вог" е на мнение, че икономическата криза може да направи дизайнерите по-изобретателни.

"Искам да видя как дизайнерите ще се справят с властващото сега настроение", заяви тя. "По някаква причина икономическите проблеми често окуражават претворяването на интересни идеи и креативността", допълни Шулман.

В рамките на Лондонската седмица на модата ще направят своя дебют като дизайнерки актрисата Сиена Милър и сестра й Савана, които ще представят колекцията си "Туенти8Туелв". Названието й е свързано с рождената дата на Сиена Милър - 28 декември.

Тазгодишната Лондонска седмица на модата включва 51 дефилета.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg