Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за мъже  »  Преглед

Как да се обличате, за да изглеждате по-високи

16.07.2008


Как да се обличате, за да изглеждате по-високи

Не можете да контролирате височината си, но пък винаги можете да използвате трикове, за да създадете илюзията, че сте по-високи. Дори преди да стигнете до дрехите трябва да си преговорите някои основни неща.

Извинявайте, но какъв е смисълът да харчите пари за дрехи, ако през цялото време ходите прегърбени? Вярно е. Когато достигнем средната възраст, трябва да се движим повече. Посещавайте фитнес залата по-често, за да намалите издутината на стомаха си - това е най-доброто, което можете да направите.

Когато коремът ви е по-голям, очите на хората ще се насочват точно там и няма да се придвижат вертикално. Винаги внимавайте каква е стойката ви, независимо от това колко сте високи, защото точно така оптически можете да прибавите няколко сантиметра към височината си.

Другите съвети към всички вас за това как да изглеждате по-високи са:

Избирайте дрехи, които са ви по мярка

Това не трябва да се забравя. Ако никога не сте посещавали шивач, направете го колкото може по-скоро. Шивачът работи с много и най-различни уникални хора, включително и с такива, които имат вашия ръст, и с удоволствие ще ви даде професионалния си съвет за това как да изглеждате добре.

Опитайте се да носите едноцветни нюанси

Колкото повече цветове носите, толкова всъщност е по-сериозно това правило. Макар и да обичате черно, тъмносиво и кафяво, опитайте се да носите дрехи, които съчетават подобни цветове или отсенки. Носенето на подобни цветове от главата до петите ще създаде вертикални линии, които ще ви правят да изглеждате по-слаби, особено ако изберете също така и обувки в подобен цвят.

Хамелеонизирайте се

Да, измислих си тази дума, но със сигурност идеята е по-стара от мен. Ако сте ниски, може би няма да искате да носите интензивни шарки и ярки цветове, поне като общо правило. Ще привличате по-голямо внимание към себе си, но може би не по най-добрия начин. По-скоро се ориентирайте към друг подход. Стремете се към безупречно ушити дрехи, елегантност и малко самоувереност, за да накарате хората да ви забележат, но не чак толкова, че да бъдат способни да ви откроят сред тълпата. Тук подходящи са и винтидж, и нови дизайнерски дрехи.

Опитайте техники, които визуално правят фигурата по-слаба

Дрехите с V-образно деколте ще придадат дължина на тялото ви и ще направят така, че като цяло да изглеждате по-слаби. Ако носите прилепнали панталони, лесно ще създадете илюзията за по-голяма височина.

Избягвайте обувки, които ви правят да изглеждате по-високи

Не правете като Том Круз и не носете обувки с дебели подметки, за да изглеждате по-високи. Не само че това е прекалено очевидно, но със сигурност тези обувки не са удобни. Ориентирайте се към обувки с леко по-дебела подметка и гладки, изчистени линии.

Вземайте предвид дължината на отделните части от облеклото си

Дори и ако сте решили въпроса с обувките и цветовете, ще трябва да помислите и как изглежда върху вас всяка част от облеклото ви. Дори и сакото на костюма ви може да направи така, че да изглеждате с няколко сантиметра по-ниски, а кой иска това? Потърсете си сака, които падат точно покрай бедрата ви. Избягвайте такива, които са прекалено къси, а също и дългите, защото те карат краката ви да изглеждат по-масивни. Комбинирайте саката си с панталони без басти, за да изглеждате слаби и елегантни.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg