Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Филм за Валентино на кинофестивала във Венеция

16.07.2008


Филм за Валентино на кинофестивала във Венеция

Едно от големите събития на предстоящия международен кинофестивал във Венеция ще бъде премиерата на биографичния филм за световноизвестния италиански дизайнер Валентино, съобщи ИТАР-ТАСС.

Документалната лента "Валентино: последният император" е заснета с дигитална техника от Мат Турно, репортер на британското издание "Венити феър", съпровождал навсякъде модния ас през последните 2 години. Лентата разказва цялата история на Валентино, разкрива подробности от неговата биография, в нея става дума за творчеството на дизайнера и за събитията, в които е участвал.

"Музикален съпровод допълва моите собствени коментари" - сподели Валентино, който през януари каза последно "сбогом" на света на модата след 50-годишна успешна кариера.

"Директорът на фестивала Марко Мюлер нарече нашия филм най-игралния от всички документални, които е имал възможност да види" - каза дизайнерът, който по повод на премиерата на лентата ще организира във Венеция "парти за приятели". А това означава, че на кинофестивала във Венеция, който ще се състои между 27 август и 6 септември, ще си дадат среща повече звезди от обичайното. Причината е, че през годините Валентино е обличал много от най-известните имена в света на киното.

Макар да обяви "пенсионирането" си, Валентино продължава упорито да работи. Освен, че бе зает с филма, той организира в Париж и огромна ретроспективна изложба с модели от свои колекции - втората по ред. В бъдеще дизайнерът ще създава костюми за оперната сцена. БТА

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg