Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Бургазлийка показва модели на McQueen в Милано

22.01.2013


Бургазлийка показва модели на McQueen в Милано
От началото на седмицата бургазлийката Грета Жекова дефилира  по време на шоу -румите  на Alexander McQueen в Милано.Това я очаква и в следващия месец ,когато е Модната седмица .В края на миналата година тя се окичи с титлата Супермодел на България, като засенчи по хубост останалите 16 красавици, участващи в конкурса.
Преди да стане ясно официалното класиране на конкурса, много от момичетата си тръгнаха с награди от партньорите на събитието. Още там Грета обра предпочитанията на модните редактори на някои от най-добрите списания  „Ева“, „Грация“ и „Сватба“.
Ежедневието на ученичката е изпълнено с кастинги. „С нетърпение очаквам тези за Седмица на модата и се надявам някой дизайнер да ме избере, за да взема участие и там“, споделя Грета.
В момента тя е последна година ученичка в Английската гимназия в Бургас. Заради договора в Италия й се налага да премине в самостоятелна форма на обучение, тъй като трябва да отсъства близо 2 месеца. „Учителите и ръководството изцяло ме подкрепят. Докато съм в Милано в свободното си време залягам над уроците. Все пак ми предстоят матури и трябва да се представя на ниво. Модата е до време, а доброто образование е нужно при всички случаи“, допълва още бургазлийката.

 

Като малка също се е занимавала с мода, но за кратко. „Преди няколко месеца разбрах, че една от големите модни агенции в България - Inter Model's, ще провежда кастинги в Бургас и реших да се явя. Харесаха ме и ми направиха тест снимки в София. Почувствах, че наистина искам сериозно да се занимавам с мода и да се развивам в тази област“, разказва Грета.
Inter Model's работи с най-престижните агенции по света, които често провеждат кастинги в България. Грета печели един от тях, вследствие на което подписва договор и заминава за Милано. Докато е там, ежедневието й е много натоварено. „Повечето хора си мислят, че да си модел не представлява никаква трудност, но наистина не е така. Имам много натоварени дни и винаги трябва да изглеждам перфектно“, споделя бургазлийката.
„Модата не ми е хоби. Подхождам много сериозно към случващото се и искам да се превърне в моя професия. От друга страна образованието също е от голямо значение за мен и каквото и да се случи занапред, няма да го оставя на заден план.

Милица САВАНОВИЧ

Снимки :Атакан УЗУН

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg