Topmodel.bg  »  Статии  »  Интервюта  »  Преглед

Юлияна Дончева: Като ученичка си шиех дрехите сама

19.07.2008


Юлияна Дончева: Като ученичка си шиех дрехите сама

Юлияна, наесен ставате представител на обувките на прочутия италиански дизайнер Чезаре Пачоти. Как се свързахте с него?

Самата аз от доста време нося обувки на Пачоти, които съчетават удобство и екстравагантност по един неповторим начин. Всеки месец пътувам до Италия, а в края на зимата забелязах реклама на фирмата с Брус Уилис. Тогава заедно с двамата ми бизнес партньори Даниела Димова и Румен Янков си наумихме да получим българско представителство. Минаха няколко месеца, през които ни проучваха, за да се уверят, че имаме добър обществен имидж. И така, всичко мина благополучно, поканиха ни в Италия да се срещнем лично с Пачоти и да уточним подробностите. Бутикът отворя врати септември, на ул. "Съборна", която се очертава да стане улицата с най-скъпите магазини в София.

Кои известни личности са почитатели на марката?

Звезди от световния шоубизнес като Бионсе и Риана са луди по тези обувки. Такива хора ще са основният ни таргет у нас. Васко Кеца, Нина Николина, Любо от "Те", Ирина Флорин познават и харесват марката. Освен по-артистични, ще има и по-делови и по-спортни модели, които са ориентирани към бизнес елита и спортистите. Ще предлагаме и бебешки обувки.

В кой ценови клас попадат обувките?

Цената ще е същата като в оригиналните бутици в Италия, не по-висока, каквато обикновено е практиката у нас. Обувките на Пачоти са от класа на "Салваторе Ферагамо", "Версаче" и "Прада" например.

Миналият месец заснехте поредната фотосесия за Ariston S, този път на летище. Разкажете малко повече за снимките?

Това е третият сезон, в който съм лице на бизнес линията им. Сега заснехме есенно-зимната колекция. Сесията не беше особено приятна, тъй като се оказа, че трябва да съм облечена с вълнени дрехи в най-горещия летен ден, с температури около 40 градуса. За това пък беше доста запомняща се. Организирахме се и приключихме много бързо, само за няколко часа смених почти 20 тоалета. Възнамерявам да даря част от хонорара си в подкрепа на метода ин витро.

Мислили ли сте да пуснете своя линия дрехи или пък аромати?

Не е изключено един ден и това да се случи. Въпреки че съм завършила математическа гимназия, бях в паралелка със специалност "Шев и кройка". Шиех си сама почти всички дрехи, които носех като ученичка.

Коя е вашата икона за стил?

Във всяко отношение Анджелина Джоли - изключително стилна жена, рядко съчетание на красота и благородство. За разлика от Виктория Бекъм например, тя не е показна в облеклото си, и изобщо в нищо от това, което прави.

Практикувате ли шопинг терапия?

Няколко пъти в годината пътувам до Италия, специално да си купя необходимите неща за предстоящия сезон. Като всяка жена, не мога да устоя на хубавите обувки и чанти. Но не се вманиачавам, смятам, че повече си заслужава да се инвестира в пътувания, отколкото в дрехи.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg