Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за жени  »  Преглед

Как да си изберем удобни обувки

05.08.2008


Как да си изберем удобни обувки

Ходенето е една много важна част от живота ни. Да си намерим удобни обувки за ходене е изключително важно. И така, как да си изберем такива обувки? Има няколко неща, на които трябва да обърнете внимание, когато тръгнете да си купувате обувки.

Първото нещо, което трябва да осъзнаете е, че ако сте сериозни в намеренията си да спортувате, дизайнът на обувките трябва да остане на заден план. Много по-важно е да са ви удобни и подходящи за спортуване. Външният вид понякога не е толкова голямо значение. Обувките трябва да са еластични и лесно да се пригаждат към формата на стъпалото.

Еластичността е задължителна, тъй като когато ходите кракът ви постоянно се движи и обувки, които са твърди, не биха ви били удобни. Обувките трябва да са меки. Ако сте наистина решени да спортувате, както трябва, ще използвате обувките дълго време и трябва да се чувствате комфортно с тях.Не очаквайте обувките да се разтегнат или да станат по-удобни след време.

Ако ви стягат, когато ги пробвате, по-добре се насочете към друг модел.Преди да си купите обувки, разходете се с тях в магазина. Продавачът няма да има нищо против, а и това е абсолютно необходимо, за да разберете дали не се хлъзгате с тях и дали не ви убиват някъде.Ако няма да се натоварвате толкова много, то поне си осигурете стабилност на крака при ходене.

Това означава да не си купувате сандали или обувки на висок ток. Отделете си достатъчно време за намирането на перфектния чифт обувки. Може да ви отнеме малко повече време, отколкото сте очаквали, но определено си заслужава да го направите.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg