Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за жени  »  Преглед

Как да стегнем куфара за лятната ваканция

11.07.2008


Как да стегнем куфара за лятната ваканция

След като вчера разбрахте кои са най-важните неща, които трябва да вземете за лятната си ваканция, ето и как по-лесно да си подредите куфара.

Направете си списък и го проверете два пъти

Подготвянето на списък с нещата, които трябва да вземете, е чудесен организационен метод за подреждането на багажа ви. Напишете всичко, което се сещате, че искате да вземете със себе си. След като започнете да хвърляте нещата в куфара (или спретнато да ги сгъвате или навивате), сложете отметка на всяка точка от списъка. Това ще ви помогне да превъзмогнете чувството, че сте забравили нещо, след като вече сте се качили в самолета, влака или колата. Ако наистина сте забравили нещо, не се ядосвайте, защото по всяка вероятност ще можете да си го купите, разбира се, освен ако не сте решили да отидете на сафари в Африка.

Поинтересувайте се от прогнозата за времето

Лятото не винаги гарантира хубаво време, така че предварително се поинтересувайте от прогнозата. Един ден преди заминаването проверете още веднъж новата информация и съобразете с нея дрехите, които ще носите.Не е нужно да вземате най-скъпия си костюм, но в същото време не трябва да ходите и съвсем размъкнати. Носете удобни, но не развлечени дрехи и не вземайте със себе си неща, които няма да са ви нужни (например шлифер, ако отивате в Таити).

Не забравяйте дребните неща

Малките, но важни неща често са оставяни за последния момент, особено ако сте прекалено заети, за да запомните по-важното или събирате багажа на семейството си. Най-често забравяните неща са филм за фотоапарата (по-евтино е, ако го купите от мястото, където живеете), адресите за пощенските картички, които искате да изпратите и зарядното устройство на мобилния ви телефон.

Пестете място

Когато си подреждате багажа преди пътуване, не препълвайте куфара си! Оставете си място за сувенирите, които ще купите. Друг добър съвет за спестяване на място е да попитате приятелите си или членовете на семейството си какво ще вземат те. Възможно е например да вземете някои неща, които всички ще ползвате. Например някой може да вземе шампоан, а друг - сешоар. Идеята е да се вземат възможно най-малко неща, като в същото време се придържате към небрежния ваканционен летен стил на обличане.

Никой не казва, че трябва да изглеждате като модно гуру, но възможността да правите спокоен и адекватен избор между нещата, които сте взели със себе си, ще ви остави повече време, за да се насладите максимално на всичко, което ваканцията ви предлага.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg