Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за жени  »  Преглед

10 модни гафа

15.07.2008


10 модни гафа

Всички ние можем да се признаем за виновни за следване на някои лоши модни тенденции - но да продължаваме да се придържаме към тях, след като вече сме навършили петнадесет години, просто не е правилно.

Време е да се информираме какво е приемливо и какво не във всеки уважаван моден кръг. Така че ако се окаже, че се свивате от срам, докато четете тези десет модни гафа, не се притеснявайте. Лесно можете да ги отстраните, след като разберете колко са вредни.

Моден гаф № 1 - Показващи се презрамки на сутиена

Въпреки че звездата от "Сексът и градът" Сара Джесика Паркър се перчеше няколко сезона с блузи без гръб или пък такива, които се завързват с връзки около врата й, при което презрамките на сутиена бяха показвани съвсем съзнателно, не мислим, че и вие трябва да правите същото. Сутиените са бельо, така че внимавайте презрамките ви да са нагласени добре и не им позволявайте да се показват - независимо дали съзнателно или случайно.

Моден гаф № 2 - Виждащи се линии на бельото ви

Не стига, че жените често допускат презрамките на сутиена им да се показват, но правят и следващата грешка - бельото им се вижда от дрехите им. Ако бельото ви се вижда по някакъв начин, целият свят ще разбере. Единственият начин да избегнете това, както и последиците е да вложите малко пари за бельо тип прашки. И да, те могат да бъдат удобни, особено ако са памучни.

Моден гаф № 3 - Джинси със смъкната талия

Джинсите с ниска талия са много усъвършенстван вариант на тези, чието закопчаване покрива корема, но много жени ги превръщат в гаф и ги използват като извинение да покажат прекалено много плът. Джинсите, които носят някои жени, са с толкова ниска талия, че могат да накарат и водопроводчика да се изчерви. В този външен вид няма нищо, което да е секси. Запомнете две фрази, свързани с модата: "Малкото е повече" и "Показването на повече плът е вулгарно".

Моден гаф № 4 - Джинсите на мама

Определението "джинсите на мама" означава джинси, които имат висока талия и се изтъняват при краката. Наричат се така, защото много често ги носят възрастни жени. Този стил не отива на никого - прави кръста и задните ви части да изглеждат по-дебели, защото губите пропорция и баланс. Дори и ако сте възрастна жена, не се страхувайте да следвате модните тенденции при джинсите. Никой не казва, че трябва да изберете такива със смъкната талия. Просто потърсете чифт, който ще се закопчава на талията ви и ще се разширява леко в долната част или ще покрива плътно обувките ви.

Моден гаф № 5 - Чорапи със сандали

Лошите модни решения винаги са били неприемливи и за мъжете, и за жените, и въпреки това хората продължават да ги вземат. Сандалите не трябва да се носят с чорапи по две причини. Първата е, че сандалите по принцип са създадени, за да се носят на бос крак, и втората е, че никой не иска да гледа как пръстите ви са обути в мръсни чорапи. Хора, ако ви е студено на краката, просто носете някакви затворени обувки вместо чорапи със сандалите!

Моден гаф № 6 - Бял сутиен с бяла блуза

Много жени правят грешката да носят бял сутиен под бяла блуза, защото мислят, че не прозира. Всъщност обикновено белите сутиени прозират толкова, колкото и ако носите червен или черен. Вместо бял изберете прозрачен или с телесен цвят, който е близък до цвета на кожата ви.

Моден гаф № 7 - Обувки, с които не можете да ходите

Всички ние сме виждали онези момичета, които се разхождат с обувки с десет сантиметрови тънки токчета, като се олюляват и поклащат, опитвайки се да запазят баланс. Но вместо да изглеждат секси те изглеждат глупаво. Ако обувките ви са чак толкова неудобни или ви е трудно да ходите с тях, не ги купувайте, дори и ако планирате да ги носите за много кратко време. Забравете за високите тънки токчета и изберете такива, с които се ходи по-лесно. Тънките токчета с височина от 3.5 до 5 см. са секси и буквално ще ви предпазят от моден гаф, свързан с ходене.

Моден гаф № 8 - Дрехи, които не са ви по мярка

Спрете да купувате дрехи според размера, който искате да постигнете или да се криете в прекалено широки, торбести дрехи. И двата модни гафа ви правят да изглеждате по-пълни, отколкото сте в действителност. Помнете, че това, че дреха с обичайния ви номер 42 не ви става в един магазин не означава непременно, че сте наддали. Не се притеснявайте да вземете по-голям номер, ако дрехата ви стои по-добре. Още нещо, момичета - носете прекалено широките ризи и панталони на гаджетата си вкъщи, дори ако мислите, че никой в бакалията няма да ви обърне внимание.

Моден гаф № 9 - Да не се обличате подходящо за възрастта си

Може би имате съседка, колежка или приятелка, която прави грешката да се облича като тийнейджър, но ако грешката е ваша, крайно време е да помислите отново за отказа си да остареете. За повечето жени над 30 годишна възраст бюстиетата, розовият блясък и тениските с тийнейджърски сентенции просто са неподходящи. Да остарявате не означава непременно да се превърнете в повлекана. Много от дизайнерите правят модни дрехи, подходящи за по-зрелите жени, от които можете да се възползвате.

Моден гаф № 10 - Излющен лак за нокти

Излющеният лак за нокти показва лош стил независимо дали става въпрос за ръцете или краката ви. Ако си мислите, че хората няма да забележат, не сте прави. И ако го правите, за да изглеждате модерни, веднага извадете лакочистителя. За да си позволите по-дълго да не полагате грижи за лака си, използвайте качествен лак и не забравяйте да сложите прозрачен слой отгоре. Освен това отделете определено количество пари за лакочистител за онези моменти, в които няма да ви се иска да се лакирате отново.

Ако ви обещаем, че няма да казваме на никого, че се чувствате виновни за някой от тези десет модни гафа, вие трябва да ни обещаете никога да не ги правите отново!

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg