Topmodel.bg  »  Статии  »  Интервюта  »  Преглед

Катя Дунева: Всъщност, най-много се харесвам без дрехи

15.08.2008


Катя Дунева: Всъщност, най-много се харесвам без дрехи

Последно я видяхме в шеметна фотосесия на бански костюми Blue Point, снимана от известния фотограф Дилян Марков, малко след това и стискахме палци за конкурса Мисис Свят 2008, от който тя се върна с титлата трета по красота в света. Катя Дунева е модел, автомобилист и състезател по конен спорт. Как събира всичкия талант в мерки 90-60-90

ViewSofia попита самата нея: Катя, Честито! Как си след финала на конкурса Мисис Свят?  Колко тежи короната на трета по красота в света?

К.Д.: Благодаря, добре съм, много се радвам за успеха и ценя това, което ми се случи. А короната наистина тежи, най-вече заради мъката, която виждам в очите на малките дечица от домовете за сираци в България. Правя всичко възможно да им помагам с одеяла, чаршафи, дрешки, лекарства и играчки, тъй като тази титла ми дава някакво предимство, когато отида в някоя голяма фирма за финансиране.

Според българската преса твоя подкрепа в конкурса, който се проведе в Лас Вегас, е бил Христо Стоичков? Как се чувстваше там?

К.Д.: Всъщност той не успя да дойде, за съжаление. Аз се чувствах много добре, за мен беше удоволствие да участвам във всичко, което правихме през тази една седмица.

Ти си професионален спортист. Кажи ни как мина пътят езда - рали - мода?

К.Д.: Ездата е едно от нещата в моя живот, което е започнало с магия. Още много малка знаех, че ще го правя въпреки противоречията с родителите ми. Когато за първи път се качих на кон, разбрах, че ще стигна далеч, дори когато по-късно имах трудности с тренировките и треньора ми се ядосваше, аз му казвах: "Спокойно, един ден ще скачам най-високите препятствия с най-силните коне." Имам тази вътрешна увереност, която е толкова важна, когато се качиш на животно 5 пъти по-силно от теб и искаш да го подчиниш. А за ралитата, не може да се возиш всеки ден до Шампиона на България по рали и да не прихванеш нещо. Модната си кариера дължа на списание "Езда" - оттам започна всичко.

Разкажи за роклята, с която се яви във финалната вечер? Чия е?

К.Д.: Да, роклята беше...... като от приказките. Тя е произведение на My Lady и ми беше предоставена от Брайдъл Фешън, благодаря от сърце. Получих много комплименти за нея и беше удоволствие да я нося, донесе ми около 40% от успеха.

Предложение за снимки във Vogue? Кажи ни повече?

К.Д.: Имах предложение за снимки в две американски списания още на втория ден и особено след като разгледаха book-a ми. Това бяха "Vogue" и "TOP Super Models " и за двете ставаше въпрос за корица.След конкурса и класирането ми на трето място имаше официални преговори с моята мениджърка, които все още са в ход.

Основният проблем е далечното разстояние и желанието ни те да поемат разходите по пътуването. Има ли модел, на който в работата си подражаваш?

К.Д.: Харесвам Жизел Бюндхен и много други модели, но не мога да подражавам на никого, тъй като аз съм Катя Дунева и имам своя индувидуалност, която също не е лоша. Обичам да правя това, което ми харесва и не бих се променила, за да приличам на някой друг. Възхищавам се от Анджелина Джоли във всяко едно отношение и на всяко нейно начинание.

Кой са твоите места за шопинг в София?

К.Д.: Ще отговоря много лесно. Не посещавам никакви бутици, имам толкова много дрехи, че едва ли ще имам нужда да си купувам следващите 2-3 години. А и не обичам да обикалям магазините. Всъщност, най-много се харесвам без дрехи.

Без какво в гардероба не минава твоето лято?

К.Д.: Само бански и душ гел.

Пластичната хирургия е табу или необходимо зло?

К.Д.: В никакъв случай вече не е табу, но е добре да се прави с мярка. Не може всички да са под калъп правени. Губи се чара, а всяка една жена го има по един или друг начин. 

Коя е топ процедурата за красота на лято 2008?

К.Д.: Любов!

Ако парфюм носи името Катя Дунева, той ще ухае на?

К.Д.: Едва ли някога ще има такъв. Но ако има, Ив Сен Лоран щеше да ми завиди, ако беше жив. Съпругът ти Румен е автомобилист шампион, ти също имаш титли от рали.

За какво се състезавате помежду си най-често?

К.Д.: За всичко - кой първи ще влезе в банята, кой пръв ще доплува до края на басейна, кой ще нареди най-много купи в офиса, аз съм родена на 01.05, а той на 11.01, и двамата имаме единици в рождените дати и е голяма борба, но пък спортменска.

Колко време му беше нужно, за да те свали?

К.Д.: Не си спомням... Излизахме месец-два, но не ме сваляше открито, а беше много загрижен за мен и ми помагаше.

Следваща корона, която сънуваш?

К.Д.: Сънувам мига, в който предавам короната. Това е таванът, който можех да постигна. Има доста по-красиви момичета от мен и ще се наслаждавам да следя успехите им. Ще продължа да се занимавам с благотворителност и ще правя всичко възможно да помагам на деца в неравностойно положение

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg