Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Ревю и изложба за 100-годишния юбилей на Converse

28.11.2008


Ревю и изложба за 100-годишния юбилей на Converse

Марката Converse, носена от поколения бунтари, отбеляза края на 100 годишната и началото на новата си история с нестандартно ревю и изложба "Converse in your mind" вчера в галерия "Академия", сградата на НХА.

На ревюто, посветено на века на Converse, бяха представени легендарните модели кецове превърнали обувката със звездата в модна икона от световен мащаб като Chuck Tailor, All Star, Jack Purcell, One Star. Бяха показани и модели от най- новите колекции, сред които и специалните тематични кецове с автограф на Кърт Кобейн, вокал на група Нирвана, Блек Сабат и Доорс.

На сцената, преобразена в място от градския пейзаж, колекциите показаха момичетата на Converse и танцьорите от Electric Force Crew.

В духа на Converse, символ на независимите хора, които гледат напред, водещ на събитието беше Дидо от D2.

Специална част от вечерта беше изложбата "Converse in your mind" на студентите от Националната Художествена Академия и награждаването на най- добрите и интересни творби. Условието беше да изразят своето творческо виждане и да го приложат върху кец на Converse, без ограничения в стила и техниката.

Жури съставено от професор Греди Асса, професор Мая Богданова от НХА и представители на Converse определиха победителите в конкурса. Първа награда (500 лв.) взе Леда Гургулицова за инсталация на кец в стъкло. Втора награда (250 лв.) получи Стефан Иванов, специалност "Скулптура", а трета Милко Бояров за инсталация от метал. От Converse дадоха и две специални награди по 200 лв., за създаването на нов търговски дизайн на съществуващ продукт на първокурсничката Катерина Малаганска, която изработи екстравагантна чанта от кец и на Жени Ковачева, за оригинални шотландски кецове.Сред гостите на събитието бяха Ники Кънчев, Любомир Стойков, ЛиЛана и Ася Йочева, Боби Турбото и др.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg