Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за мъже  »  Преглед

Съвети при избора на мъжки костюм

18.02.2009


Съвети при избора на мъжки костюм

Изборът на костюм е важна стъпка в живота на всеки кариерист. Как да го избирате за да сте сигурни, че ще изглеждате добре?
Сако
Изборът на всеки костюм трябва да започва от сакото. Първо трябва да сте наясно, какви обиколки на гърдите и ханша имате и колко сте високи, за да пробвате подходящ номер сако.Основното внимание отделяйте върху раменете и яката. Сакото изглежда добре, когато е с подходящ номер. То не бива да бъде по-широко или по-тясно отколкото ви трябва. Когато вдигате ръцете пред себе си, сакото не трябва да има нито хоризонтални, нито вертикални гънки и да могат да се закопчават всичките копчета.За да прецените, каква дължина на сакото да изберете, отпуснете ръцете си и хванете подгъва на сакото. Ако сте успели да го направите, то сакото е с идеална дължина. От към гърба сакото трябва да закрива изцяло задните части.Ръкавите при отпуснати ръцете трябва да стигат до основата на китките. Ръкавите на ризата задължително трябва да се подават от ръкавите на сакото на 1-1,5 см.

Панталон

За да изберете дължината, направете крачка напред с единия крак и задръжте това положение. Ако чорапите се виждат под крачолите, то панталонът е прекалено къс. Изберете по-дълги крачоли без да прекалявате - прекалено дългите крачоли се събират на "хармоника" и изглеждат немарливо. В идеалният вариант отзад крачолите стигат до средата на тока, а отпред - покриват горната част на обувката, правейки лека гънка.Не забравяйте, че няма винаги да стоите прав. Когато сте в седнало положение в никакъв случай от крачолите не бива да се показва голият крак над чорапите! Затова, за да сте сигурен, че ще изглеждате добре, винаги си купувайте по-дълги чорапи.
Риза 1.

Яката. Към точната мярка прибавете 1-1,5 см., за да има малко хлабина между врата и яката.Изборът на модерните форми за яка е голям, затова избирайте тази, която ви отива по-добре. Ако имате кръгло лице изберете си яка с по-заострени крайща. Ако лицето ви е по-дълго, то визуално ще го "скъсите" като си сложите по-закръглена яка.Ако сте избрали добре целият костюм, то яката на ризата Ви ще се показва над яката на сакото с 1,5-2 см.2. Ръкавите. Спазвайте следното правило: от ръкавите на ризата трябва да се подават само китките на ръцете. Проверете това, като завъртите китките на ръцете си - при това кожата не трябва да докосва плата на хастара на сакото.karierist.com

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg