Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Сложете ума си на топло

24.02.2009


Сложете ума си на топло

След като вчера ми замръзнаха ушите и синузитът ми напомни за себе си си зададох логичния въпрос защо почти в средата на февруари си мисля, че зимата си е отишла и ходя без шапка на -5 градуса?

Така че днес съм с любимата си плетена барета цвят циклама и студът не може да ме докопа.Не мога да си обясня защо момичетата в България не носят шапки. По принцип шапката е част от облеклото на изисканата дама и до много късно (ако трябва да сме точни - годините на Втората световна война) да се излезе по улиците без шапка е било доста невъзпитано.

В годините на ранния соц в България дамата с шапка е изглеждала буржоазно, т.е. позорно и неуместно. Имам странното усещане, че въпреки отминалите години, този предразсъдък пречи и в момента да се използват всички възможности за очарование (а през зимата и за стопляне), които дава шапката.

И така, да започнем със...Скиорската шапка е дошла от планината и честно казано бих предпочела нейният класически вариант да си беше останал там. Тя е ужасно неподходяща за дълги палта с по-женствена кройка, просто защото изглежда абсурдно.

Разчупените й варианти - освежена с цвете или нестандартна плетка, могат да се съчетаят с яке, а в някои случаи и с късо спортно палто.Плетената шапка не е задължително да е скиорска. Тези тип барета, в които съм влюбена този сезон, са много женствени и артистични.

Позволяват лесно да се украсят с някое филцово цвете или хубава брошка - във винтидж стил, за да сте по-ексцентрична. На украшението, каквото и да е то, зашийте закопчалка, за да може да се слага и маха. Има и един трети вид шапки, които са между баретата и скиорската.

Tе са по-обемни и в тях може да поберете цялата си коса, ако има нужда (виж снимката с лилавата шапка). Те са много момичешки и чаровни, но въпреки това не подхождат на строгите дрехи. Предимството им пред останалите е, че заради по-свободната кройка косата ви няма да се сплеска, а и можете винаги да я приберете. Шапките от филц са класика, променят се само моделите им.

Изключително модерни са тези в стила на 300-те години - дълбоки, обли, с малки периферии. Подобни шапки носи Анджелина Джоли в "Подмяната" и тази зима много дами решиха да заложат на този фасон. Хубавото на тези модели е, че са и комфортни.

Шапката е плътно по главата и периферията не се удря във всички околни предмети на половин метър около вас. Освен това са подходящи и за по-спортни, и за по-класически дрехи. Ако се обличате спортно обаче, не разчитайте тази шапка да пасне на яке за ски.

Все още актуален модел е филцова шапка с обло дъно и широка периферия. Той излезе преди няколко години, но само най-смелите го изкараха по улиците. Този тип шапка преобладава над останалите дрехи - т.е. набива се твърде много на очи и затова най-добре е да се носи с дрехи и палта с изчистена кройка.

И никакви якета.Хубавото на шапките е, че търпят ужасно много вариации и модификации. Ако искате нещо наистина шантаво, може да разчитате, че един добър шапкар е това, от което се нуждаете.

Ако искате да изглеждате стилно и завършено - шапката може да помогне за това. И не вярвайте на рекламите и дамските списания, които твърдят, че този аксесоар разваля косата. Просто трябва да откриете прическата, която е подходяща за дадената шапка.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg