Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Възраждане на модата от 80-те години

23.02.2009


Възраждане на модата от 80-те години

При представянето на колекциите прет-а-порте есен/зима 2009-2010 г. в рамките на Седмицата на модата в Ню Йорк отчетливо се забелязва тенденция, свързана с "възраждане" на модата от 80-те години на миналия век, съобщи Асошиейтед прес.

Отново ще бъдат на мода саката и палтата, чиито рамене са повдигнати с подплънки. В колекцията на Марк Джейкъбс преобладава пънк облеклото - една манекенка носи огромна жилетка с цип, а други са облекли тесни поли. Представени бяха също черни тоалети с украса в розово и зелено. Много от облеклата са с големи подплънки на раменете.

Джейкъбс е един от най-влиятелните дизайнери в Ню Йорк, ако не и най-влиятелният. Затова може да се смята, че в магазните по-късно тази година ще се появят дрехи от сатен в пастелно розово, пурпурно червено, синьо и зелено. Докато много дизайнери са увлечени по стила в модата през 80-те години, Каролина Ерера е почерпила вдъхновение от декоративни елементи през 18-и век за есенната си колекция.

Детайлите, които копират тази стара архитектура, внасят модерен полъх в проектираното от нея облекло със стегната висока талия. Дизайнерката е използвала коприна, жакард, ширити, кожа и флорални мотиви, за да създаде луксозно облекло. Представени бяха също горни дрехи с дълги ръкави и рокли с корсети. В колекцията на Синтия Роули облеклото за парти, макар и малко необичайно, е в тъмни тонове. Много модели са вдъхновени от модата през 40-те, като някои от тях са изцяло в черно. Роули е смесила различни материи - коприна, кадифе, кожа. Представени бяха тоалети от черна коприна с украса в синьо, зелено, бяло, оранжево. БТА

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg