Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Топ 5 на летните аксесоари

31.07.2009


Топ 5 на летните аксесоари

Макар времето да не ни го припомня все още, навън е лято, а ние обещахме да представим някои от задължителните за сезона аксесоари. Тази година тенденциите в модата позволяват да използваме въображението и усета си, давайки ни свобода да комбинираме и експериментираме на воля. Настоящият Топ 5 идва с няколко категории аксесоари, за да припомни къде може да поставите акцент в облеклото си и насочи идейно към актуалното за лято 2009.

Очила

Слънчевите очила са задължителен аксесоар за лятото не само за плажа или разходка сред природата, но и за ежедневието. Те отдавна не са просто защита за очите, а съобразно стила ни допълват цялостната визия. Tази година световните дизайнери са се погрижили да ни предложат богато разнообразие от слънчеви очила и като стил, и като форма на рамката. Богатството на гамата цветове не е за подценяване. Последните няколко години рамки в духа на 70те години са модерни, но трябва да внимавате при избора тъй като част от формите са претенциозни. Срещат се също така модели тип “авиатор” или кръгли в духа на Джон Ленън. За стъклата – голяма част от моделите са с преливащи се, но това е по-скоро въпрос на лично предпочитание и удобство отколкото на тенденция. Като цяло хитови са по-големите модели, както и сред другите аксесоари, но при избора и комбинирането им бъдете внимателни и се погрижете да насочите вниманието чрез конкретен акцент без да претрупвате.

Бижута

Големи и предимно от естествени материали. Срещат се различни форми – съчетания от геометрични фигури или пък висулки и изпълнения, носещи духа на древна култура или екзотиката. Ако искате да изградите свежа визия, спокойно може да заложите на по-ярък цвят при избора на бижу. Ако пък сте любители на металите, независимо дали са скъпоценни, то може да експериментирате в тази насока. Част от дизайнерите предпочитат податливи на обработка метали като среброто, но без да се ограничават с него. Хит са колиета и гривни с по-големи размери. Ако не харесвате масивните гривни, може да заложите на комбинация от няколко идентични по-малки, които да подхождат по-добре на вашия стил.

Обувки

Както при обувките, така и при сандалите платформата е една от тенденциите, които се утвърдиха за сезонa. Сандали на платформа присъстват в колекциите на почти всички водещи дизайнери като цветовата гама е широка. И макар да преобладават ярките цветове и комбинации с естествени, по-близки до природата нюанси, класическите черно и бяло не отстъпват. Срещат се модели с впечатляващи преплитания на каишките, както и вариации с кожа на влечуго или имитация на скъпоценен камък като акцент. Също така може да се насочите и към обувки или садали със златист или сребрист нюанс взависимост от тоалета.

Още аксесоари от PublicWord

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg