Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за мъже  »  Преглед

Как мъжете да се грижат за косата си?

17.12.2009


Как мъжете да се грижат за косата си?

Може и да имате перфектната прическа за момента , но това няма да трае дълго , ако не полагате грижи за вашата коса.И под грижи далеч нямаме предвид пльосването на четвърт шепа с шампоан на главата и пркарването на гребен през нея след това.Да се грижите за косата си означава да използвате правилните продукти , да ходите редовно на фризьор , и да се грижите и за вашия скалп. Ако не сте наясно от къде да започнете с грижата за вашата коса не се притеснявайте Фернандо от модерния салон Льо Паша в Монреал ще сподели как точно мъжете трябва да третираме нашата коса.

Вредно ли е ако използваме шампоан всеки ден?

Докато сте сигурни , че вие наистина използвате правилния продукт за вашата коса ви може да я миете с шампоан и балсам всеки ден , дори и 1000 пъти на ден без това да има някакъв страничен ефект – но разбира се това е само в случаите , когато използвате правилния продукт.Така например ако вашата коса е суха не трябва да използвате шампоан , който да премахва естественото и омазняване , защото по този начин изсушавате скалпа оше повече.В този случай използвайте шампоан и балсам за нормална коса и няма да има проблем да я миете по-често.Има мит според , който косата ви може да окапе от това , но това не е истина.Ако това се случи , то няма да е от честото миене а от гена , който сте наследили.

Кой е най-важният продукт за коса,който всеки мъж трябва да има?

Наблягам на това , което ще кажа.Това е балсама за коса.Той е необходимост , защото здравия скалп изисква здрава коса – за съжаление не много мъже са запознати с това.

Има ли някоя по-специфична марка , която всеки мъж трябва да знае?

Joe Grooming е органична серия продукти , която е създадена да лекува вашия скалп и да стабилизира вашата коса в същото време.Много мъже са по-мързеливи и не биха отделили толкова време за грижа върху косата си с различни продукти на отделни стъпки например , затова препоръчвам такива продукти , които се грижат и за косата и за скалпа на главата.

Вредни ли са геловете и лака за коса?

Особено вредни са тези с по силна ефективност.Такива гелове например задръстват скалпа и той не може да диша , а и косата изглежда като от пласмата.Има по леки гелове , които придават просто влажен ефект на косата и не я правят твърда като камък.Аз лично препоръчвам тях.

Колко често трябва да се подстригваме?

На фризиор трябва да се ходи периодично на всеки 4 до 6 седмици , ако искате да изглеждате добре.След този период косата започва да губи своята форма и трудно се разпознава прическата , с която сте били.

Би ли дал няколко съвета на мъжете с къдрава коса?

Къдравата коса е точно толкова лесна за подръжка , колкото и правата коса.В случаите когато тя е по къса не се нуждае от много усилия за да изглежда добре , а когато е по дълга може да използвате леки стилизиращи продукти ,за да и придадете по-жив вид и съответната форма.

© topmodel 2009 | автор: Сократ Сократов

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg