Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Фон Фюрстенберг ухажва Европа с надиплени материи и панделки

24.07.2008


Фон Фюрстенберг ухажва Европа с надиплени материи и панделки

Ню Йоркската дизайнерка Диан фон Фюрстенберг изпрати моделите си, които дефилираха в тучна градина, облечени в ефирни шифонови дрехи и набрани ленти за глава, за да отбележи първото си модно шоу в родната си Европа.

Връщайки се в региона, който създаде първите "увити" дрехи, които я направиха популярна и ухажвайки европейските потребители в ситуация, при която доларът се бори срещу еврото, Фюрстенберг показа предварителната си пролетно-лятна колекция от облекла за пътуване на тържество на открито в изрядно поддържана градина, закътана в ренесансовия град."Наистина продавам в Европа и имам магазини навсякъде, но се случи така, че те ме поканиха и аз приех. След това си помислих, че има смисъл, защото това е мястото, от което започнах", каза фон Фюрстенберг пред Ройтерс.

"За мен беше много носталгично да се върна отново във Флоренция. Първата ми фабрика беше на 25 километра от тук и увитите дрехи са измислени тук", каза тя.Родената в Белгия дизайнерка накара моделите си да се движат енергично по пътеката, облечени в намекващи за флирт черни и бели деколтирани рокли без ръкави, допълнени от обувки с дебели токове в кафяво и златно, а прекалено големите панделки и сатенени ленти за коса допълваха момичешкото излъчване.

Свободни дрехи със смели геометрични фигури, освежени със слънчогледово жълто и ярко червено, обвиващо тялото като саронг, докато в един момент цветовете побесняваха и включваха смели ивици розово, морско синьо, червено и бяло."Това не е зима, не е пролет, а преход и нещата са хубави, приятни, не зависят от сезоните", каза фон Фюрстенберг, която стана принцеса след брака си с принц Егон фон Фюрстенберг, който вече е прекратен. Сега е омъжена за медийния магнат Бари Дилър.Отраснала основно в Европа, фон Фюрстенберг придоби славата си през 70-те години на миналия век заради забележителната си увита дреха, станали популярна като секси и все пак удобен вариант за жените с най-различни фигури.

Въпреки че този стил преживя няколко възраждания, това не беше достатъчно, за да се задържи като налагащ се. Чайните рози, панделките и наборите бяха вариант за класическите блузи с голи гърбове и коктейлните рокли, докато блузите бяха представени пристегнати в кръста с тънки колани, за да се придаде по-женствен вид. Панталони капри тип цигара и класическият бежов тренчкот, пристегнат в кръста, допълваха подбора на облекло за пътуване. За вечерта бяха предложени блещукащи бели дрехи с черен колан, докато тъмносинята тясна рокля без колан със смъкната извивка на рамото придава елегантност и е изпълнена в подходящите за деня шифон и трико.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg