Topmodel.bg  »  Статии  »  Интервюта  »  Преглед

Aрмани: През ваканциите съм педантичен и методичен

19.08.2008


Aрмани: През ваканциите съм педантичен и методичен

Въпреки душата си на артист Джорджо Армани признава, че по време на ваканциите си става точен и прецизен като швейцарски часовник и че прекарва ваканциите си от 19 години насам по абсолютно идентичен начин. "По време на ваканциите си правя все едно и също.

Не се срамувам да призная, че имам все едни и същи навици, защото не обичам изненадите. Познатите ми среди ме карат да релаксирам. Мисля си за тях през цялата година, живея със спомените за тях и ароматите им и когато ги достигна, те представляват за мен осъществяването на желанията ми по време на пълната с работа зима", казва дизайнерът в интервю за седмичника "Панорама".

Всяко лято Армани заминава във ваканция на 19 юли и се връща в Милано едва в началото на септември. Ваканцията на стилиста започва в Сан Тропе, където има къща. След това с яхтата си той се отправя към Сардиния, но не към прочутата й Коста Смералда.

"Обичам по-народната част на Сардиния - плажът на Сан Теодоро е по-красив и от Карибските острови". След това дизайнерът поема курс към Сицилия. "Обожавам крайбрежието на Палермо". Следващият етап е остров Пантелерия, където е другата къща на Армани.

"Там се спирам за 25 дни, за да съм близо до нещата, които обичам." Обикновено Армани "натоварва" на яхтата си 14 приятели, докато при пристигането си в Пантелерия те стават 25. Сред тях са роднините и най-верните помощници на дизайнера. "Вече не каня хора от моите среди, защото по време на ваканциите си не искам да съм дипломатичен.

Трябва да мога да се отпусна поне през този период, затова е по-добре да се оставят настрана дискусиите". Дизайнерът казва още, че обича да се занимава с къщата си. "Плащам на 15 души да се грижат за нея, защото е като хотел, но аз контролирам всичко лично, защото искам всяко нещо да е перфектно.

Час и половина на ден правя гимнастика. Най-много обичам да посрещам изгрева", допълва Армани. От тази година той има и нова 65-метрова яхта. Тя се казва Main, подобно на съкратеното име на майка му Мария. Армани е проектирал лично всеки един детайл от яхтата си - както външните й части, така и интериора. Дневната има двоен таван и кристални стени с дъги от бреза.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg